Vreeling Deep Tissue bovenlichaammassage - wushudo

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat bieden wij
De Vreeling Deep Tissue bovenlichaammassage

Soort massage/intensiteit: stevig, zeer stevig

Vreeling deep tissue massage is uit pure noodzaak geboren. De roep om stevige massages werd steeds duidelijker en er lijkt een aantoonbaar verband met de toenemende stress in onze maatschappij. Pim Vree, eigenaar van Losjes Massage, heeft de Vreeling deep tissue ontwikkeld, een diep tot zeer diepe massage die wel in staat is om zeer gespannen spieren en het omringende vaak verkleefde bindweefsel los te maken
 
Oorzaken van chronische spierspanning:
1. Overbelasting van spiergroepen. Bijvoorbeeld door semi-topsporters, stratenmakers en
andere fysiek intensieve beroepen.
2. Herhaalde bewegingen van dezelfde spiergroepen. Bijvoorbeeld data-typistes. Dit mondt
vaak uit in CANS (Complaints of Arm, Neck and Shoulder Syndrome), waar RSI de
bekendste van is.
3. Teveel stress en gedurende een te lange tijd.

Vreeling deep tissue massage: de achterliggende gedachte
Stress in je werk en in je privé-leven veroorzaakt reacties in het lichaam. Het is tegenwoordig allang niet meer controversieel om te zeggen dat bijvoorbeeld hoofdpijn of een maagzweer door te veel stress veroorzaakt kan worden. Ook burn-out wordt door de medische wereld meer en meer erkend als een ziekte ten gevolgen van overmatige en langdurige stress. In geval van stress spannen spieren zich aan. In geval van te veel stress spannen spieren zich nog sterker aan. In geval van structurele stress spannen spieren zich te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. En het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid  krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden. Massage is dan geen luxe meer maar een noodzaak. Maar zachte ontspanningsmassage of een wat meer stevige sportmassage volstaat dan niet meer. Wat dan wel volstaat is de Vreeling deep tissue massage (geschikt voor niet chronische èn chronische overbelasting).

Vreeling deep tissue massage: de techniek
Er wordt vrijwel alleen nog maar gewerkt met vuisten en ellebogen en zonder massageolie. De masseur gebruikt zijn/haar lichaamsgewicht, hierdoor kunnen ook de wat tengere masseurs veel druk zetten. De vuisten en ellebogen maken langzame strokes over de spieren en in het bindweefsel. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. Na elke stroke volgt een korte tijd om het lichaam te laten herstellen. Op deze manier wordt ook op hersenniveau het herstel bevordert van het autonome zenuwstelsel, welke zeer belangrijk is voor ons auto-immuunsysteem!). Het autonome systeem wordt weer in balans gebracht en wordt (tegelijkertijd met de spieren) getraind om weer zelf te kunnen herstellen. Vreeling deep tissue massage werkt in op body èn mind
 
Vreeling deep tissue massage: voor wie?
Voor mensen met chronische klachten aan het spier- en bewegingsklachten. Zoals hoofdpijnen, spanning in het gezicht (rond ogen, mond, kaken), rugpijn, gespannen omhooggetrokken schouders, schouders die krom naar voren trekken, pijn in de nek, bekkenproblematieken, zwangere vrouwen (ter ontlasting en ondersteuning) en RSI/klachten.

Vreeling deep tissue massage: hoeveel behandelingen zijn nodig?
Als vuistregel geldt dat een eerste Vreeling deep tissue massage direct na afloop resultaat moet hebben. Heeft het dat niet, dan is dit niet de geschikte behandeling voor u. Heeft het wel resultaat, dan is het uiteraard wel geschikt en wilt u zelf graag terugkomen. Het aantal behandelingen hangt dan af van de ernst van de klacht. Daar kunnen we niets met zekerheid over zeggen. We kunnen echter ter plekke wel een indicatie geven. Onze ervaring laat zien dat er gemiddeld vier tot zes (liefst wekelijkse) behandelingen nodig zijn om de klacht sterk doen te verminderen of geheel te laten verdwijnen. Veel uitbehandelde mensen blijven daarna regelmatig terugkomen met een grotere tussenperiode. Sommigen blijven wekelijks terug komen, niet alleen voor Vreeling deep tissue massage maar ook voor ontspanningsmassages. Puur preventief. Of dat werkt? Nou en of!

De massage wordt uitgevoerd door een mannelijke masseur.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu